click me
click or press space

Gangweb Biograf og FilmguideCategory: Film
Alt om The Godfather filmen - trivia, handling, skuespillere og meget mere

november 9, 2022    by  ‣  0 comments

Alt om The Godfather filmen – trivia, handling, skuespillere og meget mereThe Godfather er en amerikansk krimifilm fra 1972 instrueret af Francis Ford Coppola og produceret af Albert S. Ruddy efter et manuskript af Mario Puzo og Coppola. Det har Marlon Brando som Don Vito Corleone, James Caan som Santino "Sonny" Corleone, Robert Duvall som Tom Hagen, Richard Castellano som Paulie Gatto, Sterling Hayden som kaptajn McCluskey og Al Pacino som Michael Corleone.

The Godfather er en amerikansk krimifilm fra 1972 instrueret af Francis Ford Coppola og produceret af Albert S. Ruddy efter et manuskript af Mario Puzo og Coppola. Det har Marlon Brando som Don Vito Corleone, James Caan som Santino "Sonny" Corleone, Robert Duvall som Tom Hagen, Richard Castellano som Paulie Gatto, Sterling Hayden som kaptajn McCluskey og Al Pacino som Michael

Hvad er genren af The Godfather-filmen?

The Godfather er en amerikansk krimifilm. Genren kan klassificeres som en mafiafilm.

Filmens genre er Kriminaldrama.

Hvor mange Oscars vandt The Godfather-filmen?

The Godfather er en amerikansk krimifilm fra 1972 instrueret af Francis Ford Coppola og produceret af Albert S. Ruddy, baseret på Mario Puzos bedst sælgende roman af samme navn. Det har Marlon Brando og Al Pacino i hovedrollerne som lederne af en fiktiv krimifamilie i New York.

The Godfather vandt tre Oscar-priser i 1973: Bedste skuespillerinde (Marlon Brando), bedste tilpassede manuskript (Mario Puzo og Francis Ford Coppola) og bedste film.

Hvad er din yndlingsscene i The Godfather-filmen?

Dette spørgsmål er beregnet til at få din mening om filmen og din yndlingsscene.

Hvad er hovedtemaerne i The Godfather-filmen?

The Godfather er en amerikansk krimifilm fra 1972 instrueret af Francis Ford Coppola og baseret på Mario Puzos bedst sælgende roman af samme navn. Historien, der strækker sig fra 1945 til 1955, fortæller om den fiktive italiensk-amerikanske mafiafamilie Don Vito Corleone (Marlon Brando), mens han bygger et krimi-imperium.

Temaer i The Godfather-filmen:

– Familieværdier

– Livet i Amerika

– Kriminalitet og vold

– Korruption

Hvad er handlingen i The Godfather-filmen?

The Godfather er en film fra 1972, der fortæller historien om en fiktiv mafia-krimifamilie.

Filmen begynder med brylluppet af Don Vito Corleones datter Connie. Don, hans søn Michael og Sonny er alle klædt i smoking. Da Michael står ved alteret med sin brud, bliver han opsøgt af en mand, som beder ham om at komme udenfor. Manden fortæller Michael, at der er en nødsituation, og at han skal tage med ham med det samme. Da de kommer ud til bilen, finder de to andre mænd indenfor, og en af dem skyder Sonny i hovedet, mens han sidder på førersædet.

Michael går derefter ind igen for at informere sin far om, hvad der skete, og siger, at Sonny er blevet dræbt. The Don er knust over denne nyhed og beslutter, at det er tid for ham at udnævne Michael som "Consigliere".

Filmen blinker tilbage tre år før, da Don Vito fik besøg af en gammel ven ved navn Tom

Hvad er udgivelsesdatoen for The Godfather-filmen?

The Godfather, den amerikanske krimi instrueret af Francis Ford Coppola, blev udgivet i 1972 og er baseret på Mario Puzos roman fra 1969 af samme navn.

Udgivelsesdatoen for The Godfather-filmen var den 15. marts 1972.

Hvad er de kritiske anmeldelser af The Godfather-filmen?

The Godfather er en amerikansk krimifilm fra 1972 instrueret af Francis Ford Coppola og produceret af Albert S. Ruddy efter et manuskript af Mario Puzo. I filmen har Marlon Brando, Al Pacino og James Caan hovedrollerne som lederne af en fiktiv krimifamilie i New York.

De kritiske anmeldelser af denne film er for det meste positive. Størstedelen af kritikerne roser filmens præstationer, herunder Marlon Brandos og Al Pacinos præstationer, såvel som dens kinematografi. De sætter også pris på den mørke tone, der er sat fra åbningssekvensen, der viser organiseret kriminalitet på arbejde i New York City.

Nogle kritikere har kritiseret den for at være for lang og voldelig, men de erkender, at den fanger dens tidsperiode meget godt med billeder, der stadig vækker genklang hos mange seere i dag.

Hvem er skuespillerne i The Godfather-filmen?

The Godfather er en amerikansk krimifilm fra 1972 instrueret af Francis Ford Coppola og produceret af Albert S. Ruddy efter et manuskript skrevet af Mario Puzo og Coppola. Det har Marlon Brando som Don Vito Corleone, James Caan som Santino "Sonny" Corleone, Richard S. Castellano som Paulie Gatto, Sterling Hayden som kaptajn McCluskey og Al Pacino som Michael Corleone.

The Godfather handler om den fiktive italiensk-amerikanske mafia-krimifamilie af Don Vito Corleone (Marlon Brando), der er baseret i New York City (dog filmet i Californien). Historien fortæller om familien under patriarken Vito Corleone (Brando), der spænder over tre årtier af hans liv fra Anden Verdenskrig til slutningen af 1950'erne.

Hvem var instruktøren af The Godfather-filmen?

Francis Ford Coppola var instruktør af The Godfather-filmen.

Hvem er instruktørerne, forfatterne og skuespillerne i The Godfather-filmen?

The Godfather er en krimifilm fra 1972 instrueret af Francis Ford Coppola og produceret af Albert S. Ruddy efter et manuskript skrevet sammen med Mario Puzo, baseret på Puzos roman fra 1969 af samme navn. Det har Marlon Brando og Al Pacino i hovedrollerne som lederne af en fiktiv krimifamilie i New York. Historien, der strækker sig fra 1945 til 1955, fortæller om familien under patriarken Vito Corleone (Brando), med fokus på forvandlingen af Michael Corleone (Pacino) fra en modvillig familie outsider til hensynsløs mafiaboss.

Francis Ford Coppola

Mario Puzo

Al Pacino

Marlon Brando
« »

Registreringsnummer DK37407739