click me
click or press space

Gangweb Biograf og Filmguide



Category: Film
Alt om Goodfellas filmen - trivia, handling, skuespillere og meget mere

november 13, 2022    by  ‣  0 comments

Alt om Goodfellas filmen – trivia, handling, skuespillere og meget mere



Goodfellas er en amerikansk gangsterfilm fra 1990, instrueret af Martin Scorsese, baseret på faglitterær bog Wiseguy fra 1986 af Nicholas Pileggi. Filmen fortæller den sande og til tider voldelige historie om Henry Hill og hans venner i en periode fra 1955 til 1980.

Filmen er optaget i sort/hvid. Det har en all-star cast med Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco, Paul Sorvino og Tony Sirico.

Hvad er nogle ligheder og forskelle mellem filmen og det virkelige liv?

Filmen Goodfellas er baseret på Henry Hills liv. Filmen blev udgivet i 1990, og den har Ray Liotta, Robert De Niro, Joe Pesci, Lorraine Bracco og Paul Sorvino i hovedrollerne.

Der er mange ligheder mellem filmen og Henry Hills virkelige liv. For eksempel var han en kollega i Lucchese-kriminalitetsfamilien, og han tog sig tid til røveri, før han blev en fuldtids gangster. Han havde også tre koner i løbet af hans levetid, hvilket svarer til det, vi ser i filmen. I modsætning til i filmen, hvor han skal igennem mange prøvelser og prøvelser for at komme ud under sin chefs tommelfinger, lykkedes det i det virkelige liv Hill at trække sig tilbage fra kriminalitet relativt uskadt med kun mindre domme for ulovligt spil.

Der er også nogle forskelle mellem de to. For eksempel, mens der var mange scener med vold i Goodfellas, var det ikke så meget tilfældet med Hills liv, fordi

Hvem instruerede filmen?

Filmen blev instrueret af Martin Scorsese.

Filmen er skrevet af Nicholas Pileggi og Martin Scorsese, baseret på en bog skrevet af Nicholas Pileggi om mafiaen.

Den blev produceret af Irwin Winkler og Robert Chartoff.

Hvem er med i filmen Goodfellas?

Filmen Goodfellas er en amerikansk krimifilm fra 1990 instrueret af Martin Scorsese. Filmen fortæller historien om Henry Hill og hans liv i pøbelen. Den følger hans barndom, familieliv, kriminelle karriere og eventuelle fængsling.

Hovedpersonerne i filmen er Henry Hill (spillet af Ray Liotta), Jimmy Conway (spillet af Robert De Niro), Tommy DeVito (spillet af Joe Pesci), Paul Cicero (spillet af Paul Sorvino) og Jimmys bror, Sonny Conway ( spillet af Michael Imperioli).

Hvem er med i filmens rollebesætning?

Filmens rollebesætning omfatter skuespillerne Joe Pesci, Robert De Niro, Ray Liotta og Lorraine Bracco.

Goodfellas er en amerikansk krimifilm fra 1990 instrueret af Martin Scorsese. Manuskriptet er skrevet af Nicholas Pileggi, og historien var baseret på non-fiction-bogen Wiseguy af Nicholas Pileggi og Jimmy Breslin.

Hvor mange skuespillere er der i filmen Goodfellas?

Filmen handler om opkomsten og faldet af en forbryder, Henry Hill.

Der er cirka 60 skuespillere i filmen Goodfellas.

Hvilken genre er Goodfellas?

Goodfellas er en krimi-dramafilm, der blev udgivet i 1990. Den er baseret på den sande historie om Henry Hill og hans gangsterliv.

Genren af Goodfellas har været diskuteret i årevis nu. Det er mest almindeligt defineret som et krimi-drama, hvor nogle mennesker siger, at det er en episk pøbelfilm, mens andre er stejle på, at det er en komedie.

Hvilke andre film blev lavet af Martin Scorsese?

Goodfellas er en amerikansk krimifilm fra 1990 instrueret af Martin Scorsese. Filmen fortæller den sande historie om Henry Hill og hans venner over en periode fra 1955 til 1980. Den viser de forbrydelser, de begår, og deres kriminalitetsliv såvel som deres senere karrierer i lovlige virksomheder.

De andre film lavet af Martin Scorsese er: The Wolf of Wall Street, Casino, Raging Bull, Taxi Driver, The Departed

Hvem er instruktøren af filmen Goodfellas?

Instruktøren af filmen Goodfellas er Martin Scorsese.

Hvad er en Goodfellas filmen trivia?

Goodfellas er en krimifilm fra 1990 instrueret af Martin Scorsese. Filmen er baseret på den sande historie om gangsteren Henry Hills og hans venners opgang og fald.

Filmen er blevet nomineret til seks Oscar-priser, inklusive bedste film, og vundet fire for bedste manuskript, bedste instruktør, bedste klipning og bedste skuespiller i en birolle.

Goodfellas betragtes som en af de største film, der nogensinde er lavet i amerikansk biograf. Den blev rangeret som den sjette største film nogensinde på en liste udarbejdet af American Film Institute (AFI) i 2008.

Hvad er nogle fakta om filmen Goodfellas?

Goodfellas er en amerikansk krimifilm fra 1990 instrueret af Martin Scorsese. Den fortæller historien om Henry Hill og hans liv i pøbelen. Filmen er baseret på bogen Wiseguy af Nicholas Pileggi, som også skrev manuskriptet sammen med Scorsese.

Goodfellas blev nomineret til seks Oscar-priser og vandt fem, inklusive bedste film og bedste instruktør for Martin Scorsese. Den blev rangeret som nr. 36 på AFI's 100 Years… 100 Movies-liste, nr. 3 på deres 10 Top 10-liste over bedste gangsterfilm og nr. 4 på deres 100 Greatest Movies of All Time-liste (den højeste placering for en krimi).








« »

Registreringsnummer DK37407739